söndag 6 juni 2010

Stort stöd för Riksost


Mardrömselvans motståndare på måndag, FC Riksost, förväntas få ett stort publikstöd. Enligt en Facebookgrupp är 23 supportrar anmälda. Nu uppmanar Maria Pettersson alla M11-fans att också komma.

FC Riksost är ett av de lag som följt Mardrömelvan genom Korpens seriesystem, från Bredäng via Älvsjö och Bromma till Vårberg och nuvarande hemmaplanen Johannesdals BP. Första säsongen var truppen ung och oerfaren. Med tiden har större tyngd och rutin adderats till laguppställningen.
Det har märkts att Mardrömselvan varit ett föredöme för den yngre klubben, som bland annat startat en blogg med höga ambitioner på främst bild. Men där, liksom på planen, präglas Riksost av vilja mer än kunnande.
Den nya arenan för publikkontakt tycks vara Facebook, där man startat gruppen "Riksost vs Mardrömselvan". M11-supportern Maria Pettersson som hittade sidan av en slump.
– Jag sökte på "Mardrömselvan" för att se om det fanns en fan-sida som jag kunde stödja. Då hittade jag den här. Jag tyckte att det var anmärkningsvärt många anmälda, över tjugo stycken! säger Maria.
På söndagen startade hon en telefonkedja för att värva publik åt sitt favoritlag.
– Jag var på min första M11-match för någon månad sedan och blev helt uppslukad. Det är kul att följa en klubb där man känner igen spelarna och tycker om dem. Den här gången ska jag nog kunna få ihop mellan tre och fem kompisar, säger Maria.
Hon har också gjort ett stilla sabotage mot Riksost.
– Jag anmälde att jag kommer i deras gupp, men avslöjade inte vilket lag jag ska heja på!

Text: #11 Foto: Johan Grum och #10

1 kommentar: