torsdag 26 februari 2009

Barn av sin stad


Fredagskrönikan är tillbaka på Bloggen!
I dag berättar förbundskapten Jon Edergren (#6) om de första stapplande fintstegen i S:t Erikscupen.


Året är 1986. På bilden syns Mardrömselvans högerback tillsammans med Anton, Mikael, Adrian, Mats-Peter, Mange och de andra i Karlbergs Bollklubb, födda -77. St:Erikscupen är precis avslutad, och på statyetten att döma antar jag att det var samma vinster-till-alla-policy som Mardrömselvan strävar efter på Korpengalan. Tror knappast att vi vann.

Man kan bli nostalgisk för mindre. Jag minns hur pappa skjutsade mig till matcherna på sin gamla cykel. Vi rullade ner mot Bellevueplanen vid Hagaparken och han fick stå där med fotbollsfarsorna och se på. Det var inte så hetsig stämning vid sidlinjerna som man kanske kan tro. Tror papporna mest pratade om annat än fotboll. De bästa spelarna försvann hur som helst uppåt och började spela med äldre eller bättre lag. Anton spelade med 75:orna. Tror kanske Adrian gick till AIK. Minns inte.

Så här i efterhand kan jag inte fatta att jag la av efter bara tre år och valde bort idrotten för ädlare vanor. Jo, förresten det kan jag nog, men efter en strykmatch mot IK Stym ångrar jag att jag inte tog tränarna på orden och ansträngde mig lite mer. Jag kanske är bättre än Stefan och killarna på att spela gitarr, men det är i och för sig inte säkert heller.

Text: #6 Foto: Gunnar Källström

Har du kvar bild från ditt pojk- eller flicklag? Skicka den till forbundskapten@mardromselvan.se så gör vi ett fint galleri.

4 kommentarer:

  1. härligt jon.

    Man blir nostalgisk, påminner sig själv om hur det va . . . . .
    Christer"kockis"

    SvaraRadera
  2. Den var riktigt vacker och visade att det bästa texterna inte behöva vara de längsta. En kort titt i backspegeln bara, det räcker långt.

    När det gäller historiska lagfoton borde jag kunna leta fram en bild från Skadevi Cup i Skövde typ 1985 där både #14 och #20 ingick i truppen som till slut vann C-finalen. Komplett med hockeyfrisyrer och allt.

    /Micke

    SvaraRadera
  3. Ja väntar med spänning. 20 & 14 i varsin hockeyfrilla!

    #6

    SvaraRadera