lördag 17 december 2011

Bloggen avslöjar: Även skyttekungabilden är manipulerad



Efter Expressens publicering av den så kallade "Kungabilden" kan Bloggen nu presentera en annan version av bilden på M11:s skyttekung. Och avslöja att bilden i M11:s spelargalleri är manipulerad.

Igår publicerade Expressen den bild som enligt sexklubbsägaren Mille Markovic påstås föreställa kung Carl Gustaf på besök bland lättklädda damer. Tidningen har dock samtidigt låtit tre framstående specialistföretag inom bildanalys granska bilden och dessa slår fast att den påstådda kungabilden bevisligen är manipulerad i vissa delar. Bland annat slår Audio Video Forensics i Stockport fast att det kring ”kungens” ansikte finns ett rektangulärt fält som kan antyda att ansiktet på personen bytts ut.

Nu kan Bloggen publicera ytterligare en kontroversiell kungabild - på skyttekungen Mårten Leo (#14). Bilden är samma som finns i spelargalleriet men huvudet är ett annat. Experter på ansiktsidentifikation som Bloggen har varit i kontakt med påpekar också att huvudet på bilden i många stycken liknar den som Expressen publicerade på fredagen.

Bloggen har idag också från säkra källor fått bekräftat att den bild på på M11-skyttekungen som finns i spelargalleriet till vissa delar är manipulerad. Bland annat är bilden egentligen inte alls tagen på bollplanen i Bredäng en sen sommarkväll utan på bouleplanen i Liljeholmshallen en tidig vintermorgon. Bakgrunden har sedan lagts in i efterhand.

Frågan som alla nu ställer sig är vilket av skyttekungabilderna som är mest äkta?

Experter på bollbehandling som Bloggen har varit i kontakt med gör efter en noggrann granskning bedömningen att det i alla fall är tveksam ifall vår statschef besitter förmågan att tricksa upp bollen bakom ryggen på det sätt som görs på bilden. Dessutom ställer de sig frågande till huruvida ers majestät har den typ av skrubbsår på knäna som förekommer på bilden.

Bloggen har sökt Hovet för en kommentar men hittills inte lyckats.

Text: #20

2 kommentarer:

  1. Jag har länge misstänkt att spelarbilderna är manipulerade, och då känner jag ändå många av de som förekommer där. Jag är helt förbluffad.

    #4

    SvaraRadera
  2. Mårtens bollföring är bevisligen äkta!

    #6

    SvaraRadera