måndag 21 november 2011

Micke avslutar analysen:
”Vilken drömelva vi skulle kunna vara!”


Kryddburksgeneralen Micke "Smörpassen" Hedquist får avsluta analysen av sommarsäsongen – dagen innan vintersäsongen sparkas igång. Den gamla assistkungen tar i så det knakar när han berömmer den nya.

Varför gick det så bra för M11 den här säsongen?
– Försvar är bästa anfall! Vi har släppt i få mål och hållit massor av nollor mot riktigt bra motstånd. Tack vare att vi har kunnat vinna boll har vi också skapat öppnare målchanser i spelvändningarna och på så vis gjort fler mål. En nyckel har också varit att vi tycks ha varit mer vältränade än någonsin - vi har orkade rusa, stöta och bryta alla 40 minuter. Det har inte minst varit viktigt för de yttrar som är så centrala i kryddburksuppställningen.

Den breda truppen har också spelat roll, tror jag. När några spelare har varit borta och Tatti, Holgersson och Rolandsson har dykt upp har det inte precis försvagat uppställningen, nästan tvärtom. Jäklar vilken drömelva Mardrömselvan skulle kunna ställa upp med.

Varför blev det inte guld tillslut?
– För att det faktiskt fanns ett par andra grymt bra lag i serien med bollskickliga, löpvilliga och välbyggda ungdomar. Ja, nästan riktiga fotbollsspelare. Vad säger korpens regler om detta?

Varför vann Tommy H assistligan?
– För att han aldrig stressar men alltid stressar motståndarna och äger den ovärderliga förmågan att kunna driva bollen och leta avgörande passningsvägar samtidigt. Skulle inte förvåna mig om karln dessutom har burit en liten snäcka i örat och lyssnat på en ljudbok samtidigt. Multitasking personifierad. Funktionell, som Lagerbäck skulle ha sagt.

Varför vann Mårten skytteligan?
– För att han tycks ha en fetish för blodiga knän och därför ger sig in i varje närkamp och målchans till hundra procent. Dessutom är han snabb i huvudet och foten - och i truten också tyvärr. Tur att vi hade en ganska överseende domare i år när det gäller svordomar och andra fula ord.

Nämn en annan spelare som har lämnat särskilt avtryck i Skarpnäck 2011.
– Martin - många nollor. Och David - spindeln i försvarsnätet.

Vilket är ditt bästa fotbollsminne från Skarpnäck?
– Måste vara den gången belysningen inte fungerade. Många passningar i blindo. Och det såg mörkt ut på M11:s avbytarbänk.

Vem hade du valt till Årets Spelare 2011: (Priset gick till Martin)
– Mårtin eller Marten. Förlåt, Mårten eller Martin menar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar