söndag 15 februari 2009

#13 efter 1-2-målet: "Det lönar sig med press"

Det blev en snopen förlust mot Albinoleffe i Bromma i dag, söndag.
Som en tröst stod lagkapten Tommy Johansson (#13) för årets fräckaste mål.

Mardrömselvan inledde matchen blekt. En trött trupp erbjöd stora avstånd i markeringsspelet, som Albinoleffe utnyttjade för att väggspela sig förbi både anfall och försvar. Två kryssribbor kunde inneburit 2-0 under de första minuterna.
I andra halvlek började M11-spelarna att möta både bollen och motståndarna. Det skapade stress i Albinoleffes backlinje.
Matchens lirare var som vanligt Martin Gylje (#1), som snyggade till siffrorna bakåt. Lagkapten Tommy Johansson (#13) lade in reduceringsmålet som gjorde att Mardrömselvan på allvar kom in i matchen.
Hur gick målet till?
– Jag bröt en passning från målvakten. Han försökte göra en krosspassning över hela planen som sista man. Jag bröt, tog bollen och fick nästan öppet mål. Hade det stått 0-0 skulle jag säkert missat. Nu tänkte jag bara "in med skiten", säger Tommy.