torsdag 10 november 2011

Korpengalan vs Fotbollsgalan


På kort tid har två av fotbolls-Sveriges stora festkvällar gått av stapeln. Bloggen har jämfört och betygsatt de både evenemangen.


Lokal
Korpengalan 4 - Fotbollsgalan 2
Kvarnen är fotbollstokiga Hammarbys hemmakrog på fotbollstokiga Södermalm. Det enda som saknades var alla glada Bajenfans eftersom de fortfarande var i Ängelholm. Globen är en kombinerad hockeyrink/hästhoppningsarena/Eric Saade-scen. Det enda som påminner om fotboll är den runda formen.

Programledare
Korpengalan 5 - Fotbollsgalan 3
Jihde är stabil och Brolin kan fotboll. Men det går inte att jämföra med den glädje, stolthet och entusiasm som genomsyrade David Kvarts (#4) framträdande på Kvarnen.

Tacktal
Korpengalan 4 - Fotbollsgalan 3
På Korpengalan: Charmigt spontant, inte sällan lite blygt. På Fotbollsgalan: Pinsamt välförberett, ofta småkaxigt. Bloggen föredrar det förstnämnda.

Stjärnglans
Korpengalan 3 - Fotbollsgalan 4
I Globen fanns såväl Zlatan och Hamrin som Platini på plats. På Kvarnen saknades såväl årets spelare (#1) som skytteligavinnaren (#14).

Klädsel
Korpengalan 4 - Fotbollsgalan 5
M11-spelarna hade klätt upp sig så att man knappt kände igen dem. Hela byxor, finkammade hår, inga blodiga knän. Men i Globen satt kostymerna ännu lite finare. Det var ju tv-sändning förstås.

Slutresultat
Korpengalan 20 - Fotbollsgalan 17
En promenadseger. Den korpsvarta galan slår den blågula med hästlängder, för att anknyta till dressyr-VM-arenan Globen. Gladare, ärligare, mer levande på Kvarnen, med några små poängavdrag för att några av de M11:s största fixstjärnor bara fanns med i mobilen eller våra tankar under kvällen.

Text: #20 Bild: Ja

3 kommentarer:

  1. Klockrent!

    Nu är man om möjligt ännu mer besviken att man missade den...

    #12

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt referat och poängställning, rafflande läsning! Det var som att uppleva kvällen igen, tack!

    #4

    SvaraRadera
  3. Underbar summering. Håller med om betygen.
    Men visst är det viss stjärnstatus att vara med på mobil-länk, som #14.
    #11

    SvaraRadera