måndag 29 november 2010

Hemligheten på hemmaplanen


Här upptäcker Martin Gylje (#1) att det finns servering inne i Liljeholmshallen.
– Utbudet kan vara bättre än på Kafé Bravo. Det här borde vara öppet på torsdagar mellan sex och nio på morgonen, säger Mardrömselvans stjärnkeeper.


I torsdags inleddes den nya traditionen med lagfika efter de tidiga seriematcherna. Till stamställe valdes Kafé Bravo vid Liljeholmstorget. Men redan på söndagen avslöjades Kafé Högan, som drivs av ideella föreningar med kopplingar till arenan. Det är placerat alldeles intill plan 1.
– Väldigt mysigt, säger Martin Gylje när han kliver in i den adventspyntade lokalen. Jag skulle känna mig välkommen om jag möttes av tända ljus på torsdagarna. Dessutom har de korv med ketchup, senap och hela faderullan. Kunde smaka bra efter match!
Han är imponerad av varorna som står uppdukade på disken.
– Allt ser gott ut. Men det kan bero på ljussättningen. Den är proffsig, säger han.
Daniel "Tatti" Persson (#19) provsitter stolarna på Kafé Högan och känner sig genast hemtam.
– De är bekväma. Nästan som på Skafferiet i Kalmar. Där beställer jag alltid en dubbel macciato och eventuellt en räksallad.
Tommy Håkansson (#7) är beredd att ställa krav på Korpen om att hålla serveringen i Liljeholmshallen öppen även på vardagar.
– Min kaffebryggare hemma är så slö att jag måste vänta i 20 minuter för att få en kopp. Det hinner jag inte före de tidiga matcherna. Det lockar att komma hit och få en färdig kaffe istället.
Martin Gylje är ändå skeptisk:
– Risken är att vi i klubbarna måste sköta det. Då kanske vi måste komma hit en extra gång i veckan för att stå i kafét. Det är omöjligt.

Text och foto: #11

2 kommentarer:

  1. Måste säga att det här är en av de bästa bilderna jag sätt på Martin. Så avspänd, så atletisk och samtidigt så sugen på de små bakverken.

    Fantastiskt.
    (Anonym)

    SvaraRadera
  2. A real keeper eating pastries with his gloves on!

    Ken

    SvaraRadera