torsdag 1 oktober 2009

"Skönaste segern hittills"

Guldränderna bjöd upp till dans på Djurgårdens träningsanläggning i skuggan av Kaknästornet. Mardrömselvan tackade ja, och i den kyliga solnedgången bärgades säsongens viktigaste seger.

Det började dåligt, med ett avhopp av Mardrömselvans alldeles egen humörshöjande kärnkraftverk. Johan Liljekvist var tvungen att tacka nej pga av att matchen tidigarelades och spelarbussen gick dåligt. Matchen inleddes trevande och Mardrömselvan fick försvara sig från ett högt pressande Guldränderna. Trebackslinjen lade sig lågt och dubbelmarkerade motståndarnas effektivaste forward vilket skapade en del ytor på kanterna, som utnyttjades effektivt av Guldränderna. Chocken kom dock när Mårten Leo på klassiskt manér lurade både back och målvakt, och lade en mjuk bredsida som skönt rasslade till i motståndarnas nät.

Guldränderna svarade med ännu högre press, och trots otaliga prakträddningar från Martin gick kvitteringen inte att undvika. 0-1 blev 1-1 som innan pausvila blev 2-1.

2:a halvlek blev något av en chock för Guldränderna, när M11:as defensiva trebackslinje istället gick upp och markerade högre i planen. Motståndarnas passningsspel punkterades och i luckorna som uppstod lyckades Holgersson göra två mål efter fina assists från Peter Rolandsson. Ni som har spelat med Holgersson vet hur han skjuter. Hårt, skruvat och snyggt på ett sätt som får flera spelare i Mardrömselvan att inbilla sig att det är "riktig" fotboll som spelas.

Nu spelade Guldränderna hårdare och skickade upp fler spelare långt in i Mardrömselvans straffområde. Vid en svartklädd kontring skapade en hörna och efter en rensning från motståndarna kunde Peter Rolandsson skjuta ett hårt långskott på mål. Per Bengtsson befann sig i skottlinjen och gjorde en osannolikt snygg klackskarv, och 4-2 var ett faktum.

Guldränderna var spelmässigt ursinniga och lyckades under extremt anfallsinriktat spel till slut få in en snygg otagbar nickskarv bakom Martin. Två minuter senare blåste domaren av och de åtta svartklädda spelarna kunde gemensamt konstatera att årets skönaste seger var ett faktum. 4-3 mot serieledarna!

Efter matchen bjöd ett vänligt Guldränderna på sponsoröl och kamratlig fotbollsanda uppstod. Informationen som läckte ut, att Guldränderna gjort en tryout och av 60 provspelande spelare valt ut drygt 20, var nästan skönare för själen än burkölen.