tisdag 3 juni 2008

”En skadad anfallare är en rädd anfallare”


Mardrömselvans ytterbackar talar ut.

Tabellen talar sitt tydliga språk. Mardrömselvan har släppt in färre mål än alla andra, förutom serieettan IK Stym. Keepern Martin Gylje har med rätta berömts för att bara sex bollar slunkit in. Men glansen sprider sig även till backlinjen. I matchen mot FC Mälarbollen var försvaret hårt, fokuserat och stabilt. Backlinjens veteraner Jon Edergren och Per Bengtsson är nöjda dagen efter.

– Vi kändes heta redan från första visselsignalen igår. Pers fantastiska brytningar 
inspirerade, vi förbättrade uppspelen och gick hårt på anfallsvågorna. Sen måste jag säga att vi har stort psykologiskt stöd av Martins ständiga skrik, säger Jon.


Per, du gick in hårt men schysst (nåja) i närkamperna mot Mälarbollen. Var det något speciellt som fick dig att tända till?
- Ordern från taktikgruppen om att vi skulle spela fysiskt och vinna närkamperna. Det är som Lagerbäck säger: Det får inte finnas några gråzoner. Jag kunde inte sova i natt för att köttsåret sved så förbannat. Gick upp och läste en fantasybok vid halv fyra.


Ni körde mer med raka uppspel utmed kanterna till mittfält och forward. Var det något ni hade snackat igenom?
–Det föll sig naturligt när anfallarna antingen mötte eller sprang sig fria, fortsätter Per.


Jon, du gjorde ditt livs första nick på en hård utspark. Kommentar?
– Det var lite komiskt. Tänkte brösta ner bollen och insåg försent att jag skulle få den på huvudet. Jag är faktiskt förvånad att jag kunde slutföra matchen.

Slutligen: vilken kick är störst för en back - att hålla nollan eller få in en hård tryckare på motståndaren?

– Det ena brukar ge det andra. Sätter man sig i respekt med en tidig tryckare har man stor chans att hålla nollan, speciellt om någon blöder efteråt. En härdad back skrämmer bort forwardsen, och en skadad anfallare är en rädd anfallare, avslöjar Per.

Text #3
Foto #10

1 kommentar: